Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: "امام موسی کاظم (ع) " در دوران سختی که به سر می‌بردند سعی داشتند معارف اسلام را به دست جوان‌ها برسانند، در روایات زیادی آمده است که جوان‌ها سعی کنند معارف را به‌دست بیاورند و اعتقاداتشان را تقویت کنند و از هر نااهلی معارف را بدست نیاورند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد خوش‌نظر کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: امام کاظم (ع) ملقب به کاظم و اسمشان موسی است و فرزند "امام صادق(ع)" و کنیه ایشان ابوالحسن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در روایات آمده زمان و محل تولد امام موسی کاظم(ع) صبح روز یکشنبه هفتم صفر سال 128 و در روایت دیگری آمده است ایشان در روز 20 ذی الحجه در روستایی واقع دربین مکه و مدینه چشم به جهان گشودند.
 
این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: آن حضرت زمانی متولد شدند که حکومت دست غاصبان خلافت، حکومت عباسیان بود و ایشان قبل از امامت 20 سال با پدرشان زندگی کردند و بعد از 20 سال دوران امامت ایشان شروع شد و تا 35 سال طول کشید.

وی تصریح کرد: در زمان امام موسی کاظم (ع) غاصبان و طاغوتی هایی به نام‌های منصور دوانیقی، مهدی عباسی، هادی عباسی، هارون‌الرشید حکومت کردند و اجازه حاکمیت ائمه را ندادند. البته عمده مشکلات مربوط به طرز فکر مردم بود که درواقع بعد از رحلت پیغمبر(ص) دین را منحرف کردند و مردم را از اهل بیت منحرف کردند.

این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: پیامبر و اهل بیت ایشان از نظر تقوا، دیانت،‌امامت زبانزد همه بودند. در دوران امام موسی کاظم (ع) چون مردم در خفقان زندگی می‌کردند، ائمه مجبور بودند معارف دین را تا جایی که امکان داشت به دست شیعیان برسانند ، چون بنی ‌عباس و بنی امیه سخت دنبال بهانه برای به شهادت رساندن ائمه بودند.

وی افزود: بنی ‌عباس و بنی امیه می‌خواستند مکتب را از بین ببرند اما ائمه شاگردانی را تربیت کردند و این شاگردان از طریق ثبت و ضبط احادیث و روایات توانستند مکتب تشیع و اهل بیت را حفظ کنند و در طول تاریخ به دست ما برسانند.
 
حجت الاسلام والمسلمین خوش نظر اظهار کرد: یکی دیگر از خصوصیات امام موسی کاظم(ع) این بود که در زمین زراعی که داشتند سخت کار می‌کردند و حتی گاهی اوقات مورد مذمت بعضی افراد قرار می‌گرفتند. در نقلی آمده است که یکی از کسانی که مخالف امام کاظم(ع) بود به امام می گوید که چقدر شما دنیا دوست هستید که دست از کار و تلاش برنمی دارید، امام کاظم می‌فرمایند که من با دست خود تلاش می‌کنم و امرار معاش می‌کنم و روزی خود را به دست می‌آورم و این دنیا دوستی نیست.

وی در خصوص اعمالی که می تواند در روز ولادت امام موسی کاظم (ع) به جا آورد افزود: خواندن زیارت حضرت، نماز و هدیه به حضرت از مهم ترین اعمالی است که می توان در سالروز ولادت ایشان به جا آورد.
 
خوش نظز خاطرنشان کرد:"امام موسی کاظم(ع)" در دوران سختی که به سر می‌بردند سعی داشتند معارف اسلام را به دست جوان‌ها برسانند، در روایات زیادی آمده است که جوان ها سعی کنند معارف را به‌دست بیاورند و اعتقاداتشان را تقویت کنند و از هر نااهلی معارف را بدست نیاورند.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ولادت موسی کاظم ع ذی الحجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۲۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در دیدار با رئیس و معاونان دانشگاه پیام نور استان یزد با بیان اینکه دانشجویان امروز، مدیران فردای کشور هستند، اظهار داشت: با توجه به مسئولیتی که در آینده متوجه این دانشجویان است، به تربیت دانشجویانی خلاق، متفکر، متدین و مسئولیت پذیر نیاز داریم.

وی با تاکید بر اینکه خداشناسی و شناخت حق اصلی‌ترین نیاز برای تربیت انسانهاست، عنوان کرد: باید در مدارس و دانشگاه‌ها به خداشناسی و تربیت انسان‌ها توجه جدی‌تری صورت گیرد.

ناصری ادامه داد: باید دانشجویان را از سطحی نگری دور کنیم و با نحوه تدریس، آنها را افرادی عمیق و متفکر بار بیاوریم، این مسئولیتی است که بر عهده دانشگاه هاست و باید خلاقیت را در دانشجویان بارور کنند.

وی افزود: استاد باید دانشجو را وادار به تفکر و اندیشه کند همچنانکه در کتاب خدا نیز بر اندیشه و تفکر تاکید شده و بزرگان دین ما نیز تاکید کرده اند که یک ساعت تفکر از ۷۰ سال عبادت ارزشمندتر است.

امام جمعه یزد تصریح کرد: اگر دانشجو خلاق نباشد، در آینده به مدیر بخشنامه‌ای تبدیل می‌شود همچنانکه امروز نیز می‌بینیم برخی مدیران قدرت حل مسئله ندارند و هر چه به آنها دیکته شود، همان را انجام می‌دهند.

ناصری گفت: اینکه برخی مدیران، نمایندگان مجلس و کارشناسان متوجه برخی فرمایشات رهبری نمی‌شوند، حاصل همین تحصیل و تربیت معیوب است. رهبری سالهاست بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند، اما برخی مدیران ما نتوانسته اند هیچ برنامه‌ای در این زمینه ارائه دهند.

وی همچنین بر لزوم تقویت قدرت تشخیص در دانشجویان تاکید کرد و افزود: متاسفانه امروز بسیاری از دانشجویان ما قدرت تشخیص حق از باطل را ندارند.

ناصری با تاکید بر اینکه جوانان و فرزندان این مرز و بوم خلاقیت، استعداد و توانایی بیشتر از جوانان سایر کشور‌ها دارند، اظهار داشت: لازم است شرایط شکوفایی و تبلور این ویژگی‌ها در جوانان ما فراهم شود تا به تولید علم به عنوان دغدغه رهبری بپردازند.

رئیس دانشگاه پیام نور استان یزد نیز در این دیدار با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در استان یزد دارای ۱۰ مرکز و واحد است، افزود: واحد‌های این دانشگاه در شهر‌های یزد، زارچ، رضوانشهر، میبد، اردکان، تفت، ابرکوه، مهریز، مروست و بافق در سطح استان فعالیت دارند.

حمیدزاده عنوان کرد: در این واحد‌ها در حال حاضر ۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو به صورت حضوری و مجازی در حال تحصیل هستند.

دیگر خبرها

  • مطابق با سیره امام صادق(ع) نهی از منکر باید همراه با محبت باشد
  • انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر
  • امام جمعه رشت: بیداری دانشجویان جهان حاصل روشنگری رهبری است
  • لزوم تلاش جدی مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • ارزش‌های دین اسلام و انقلاب را باید تبلیغ و تبیین کنیم
  • نقش تاثیرگذار مادران برای جذب جوانان به مساجد
  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان 
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد